16 Ocak 2013 Çarşamba

OPEL ASTRA SEDAN 2013


Dış Tasarım

Oranların algıyı nasıl etkileyebileceğini görmek büyüleyici. Yeni Astra Sedan’a yakından bakın. O kadar dengeli ve uyumlu bir tasarıma sahip ki tasarımcının temiz bir beyaz kağıt üzerinde başladığına inanacaksınız. Yüzeyler ve hatlar, dinamik etkileşimle genel bir izlenim oluşturarak mükemmel bir uyum içinde birbirine akıyor. Hiçbir unsur göze batmıyor.

Önde ise bazı tanıdık unsurlar bulunuyor. Ön farlar ve ızgara, daha rafine bir tarzda açıkça “Astra” diyor. Arka far grubu ise diğer Astra modellerinin izinden gidiyor. Fakat tüm bunların arasında kalan her şey kendi kimliğini yansıtıyor.

Yolcu kabini üzerinden nazikçe kıvrılan, pürüzsüz bir eğimle derin arka cama dokunup sanatsal ve aerodinamik bagaj spoylerinde son bulan tavan çizgisine bakmaktan kendinizi alamayacaksınız. Yan camlar ise tavanın pürüzsüz eğimini takip ederek sportif şıklığa katkıda bulunuyor.

Arka tasarım ise mükemmel bir son niteliğinde. Eğimli ve derin arka cam, entegre bagaj spoyleri ve özenle şekillendirilmiş tamponun geniş kıvrımı, arka tasarıma kendi özelliklerini anlatan unsurlar kazandırıyor. Hepsinin birleşimiyle kusursuz ve benzersiz, gurur duyulacak bir tasarım açığa çıkıyor.


Enlarge

İç Tasarım

Akıcı hatlar ve çevreleyen gösterge paneli, havadar bir ortamda sizi sıcakkanlılıkla karşılıyor. Yeni Opel Astra Sedan’da materyallerin üstün kalitesi, en ince işçilik ile buluşuyor. Yumuşak dokunuşlu yüzeyler ve benzersiz hisse sahip dokular iç tasarımın Astra kalitesini yansıtıyor.

Krom detaylar ise kokpite teknik ve modern bir dokunuş katıyor. Bıçak teması, kapı kolları ve direksiyon simidi gibi detaylarda da görülebiliyor.

Yeni Opel Astra Sedan’da, kontrollerin tasarımı ve saklama alanlarının kolay erişimi için pratik konumlandırılması gibi detaylara aşırı özen gösterildi. Sonuç olarak ince bir güzelliğe ve ergonomiye sahip sürücü odaklı bir kokpit ortaya çıktı.

Ergonomik Spor Koltuklar

Aracınızı nasıl ve ne kadar sürdüğünüze bakmaksızın koltuk konforu büyük önem taşıyor. Yeni Opel Astra Sedan, 4 yönlü elektrikli bel desteği ayarına sahip 6 yönlü ayarlanabilir tam ortopedik, oturma pozisyonunuza tam uyum sağlayan ergonomik spor koltuklar sunuyor. Üst seviye konfor içinse sürücü koltuğu, 6 yönlü elektrikli ayar ile opsiyonel olarak geliyor.

Fazladan bacak desteği sunması için ayarlanabilir bacak minderi de bulunuyor. Son olarak da perfore deri döşeme ve ısıtma özelliği ile Yeni Opel Astra Sedan’ı lüks kategorisine taşıyor.

Ergonomik spor koltuklar, otomobil koltukları için ortopedik standartları belirleyen bir Alman tıbbi kuruluş olan AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) tarafından onaylanıyor ve öneriliyor.


Enlarge

Elektronik Park Freni

Dokunmatik elektronik park freni hem artırılmış park güvenliği hem de azaltılmış sürücü eforu sunuyor. Yokuşta Kalkış Desteği ile birlikte sunulduğunda aracın yokuşlarda geri ya da aşağı kaymasını önleyerek zahmetsiz, artırılmış konfor ve güvenlik sunuyor.

Çift Bölgeli Klima

Yeni Opel Astra Sedan’ın konforunda hava kalitesi ve kontrolü önemli bir rol oynuyor. Elektronik İklim Kontrollü Klima (ECC), yeni bir sessizlik ve kontrol duygusunu, kişisel ayar hafızasıyla sunuyor. Hava, ön yolcu için de filtrelenerek belirlenen sıcaklıkta sabitlenebiliyor. ECC’de ayrıca, gelişmiş ısıtma ve soğutma performansı vermesi için kontrollü kısmi hava sirkülasyonu bulunuyor.


Enlarge

Sunroof

Elektrikli sunroof’un eğimli açılma, kayarak açılma fonksiyonları ve sıkışma önleme mekanizması bulunuyor. Karartılmış cam, ekstra bir ışık kaynağı olurken sunroof’u kaplayan ve kayarak açılan tek parça güneşlik ise istenmeyen güneş ışınlarına karşı koruma sağlıyor.



Müzik ve Bilgi Sistemleri

İster trafik bilgileri ya da navigasyon rehberliği alıyor olun ister tercih ettiğiniz radyo istasyonlarına ya da MP3 çalarınıza erişiyor olun, entegre Yeni Opel Astra Sedan müzik ve bilgi sistemi en az sezgisel kullanım açısından olduğu kadar görsel açıdan da göz kamaştırıcı.

Seçenekleriniz arasında, MP3 desteği ve aux-in girişine sahip CD 400 Radyo/CD/MP3 çalar; 7 inç renkli ekrana, 7 adet premium hoparlöre ve SD kart yuvasına sahip NAVI 600 entegre navigasyon sistemi bulunuyor.

Artırılmış konfor için Bluetooth cep telefonu portalı sayesinde, direksiyon simidindeki kontroller ile gelen çağrıları cevaplayıp arama yapabiliyorsunuz.

Enlarge

18 Farklı Saklama Alanı

Yeni Opel Astra Sedan, sayısız ve pratik olduğu kadar da akıllı bir dizi saklama imkanı sunuyor. Bu bölmeler hem sürücü hem de yolcular için erişim kolaylığı sağlamak üzere tasarlandı. Su şişesi saklayabilen ön ve arka kapı cepleri, sürücü saklama gözü, bardak tutucular, büyük torpido gözü, kapaklı saklama bölmelerine sahip ön ve arka kol dayama destekleri gibi, ekipman seviyesine bağlı olarak büyük ve küçük eşyalar için 18 farklı saklama alanı bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder