29 Temmuz 2012 Pazar

SKODA YETİ GREENLİNE

Çevre dostu Yeti Greenline'nın mükemmel sürüş özellikleri, öncelikle 1,6 TDI 105 HP gücündeki Common Rail enjeksiyon sistemli ve dizel partikül filtresine sahip turbo dizel motorla farkedilir.
Yeti Greenline, bu motorla ortaya çıkan ortalama 4,6 litre yakıt tüketimi ve 119 g/km CO2 salınımı ile yakıt ekonomisi sunarken aynı zamanda çevreye olan hassasiyetini ortaya koyar. Bu değerleri ortaya çıkarırken Yeti Greenline sürücüsüne sunuduğu dinamik sürüş keyfiyle de öne çıkıyor. 0-100 km/s arasındaki ivmelenmesini 12,1 saniyede tamamlarken maksimum hızı 176 km/s'e çıkabiliyor.
  Konfor ve kullanışlılık
Motorun sunduğu teknolojiye ek olarak, diğer temel ve önemli iyileştirmeler düşük tüketim ve emisyon değerlerinin sağlanmasına yardımcı olur. Öncelikle Start & Stop Sistemi, aracın gerekli durumlarda otomatik olarak motorunun çalışmasını durdurarak (örnek olarak trafik ışıklarında bekleme halindeyken) yakıt tüketimini düşürür. Fren enerjisi geri dönüşüm özelliği, dönme direnci düşük lastikler, aracın alt bölümünde yapılan aerodinamik değişikliklerle (yerden yükseklik 25 mm azaltılarak 155 mm'ye indirilmiştir.) ve bu iyileştirmelerin sonucunda oluşan 0,361'e indirilen düşük hava sürtünme katsayısı (cx) ile Yeti Greenline size sıradan bir dizel bir motora sahip bri SUV'den daha fazla düşük tüketim ve emisyon değerleri sunar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder